Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'De polulairste automerken van 2023 én de verwachting voor 2024'

Photo by Torsten Dettlaff from Pexels

'Wat zijn de meest verkochte auto’s van 2023 en welke merken waren het populairst? Hoewel brandstofauto’s steeds meer naar de achtergrond verdwijnen, zorgen ze samen met de elektrische en hybrid modellen, toch voor een behoorlijk indrukwekkend verkoopaantal.

In 2023 zijn er in de eerste 3 kwartalen circa 60.000 meer auto’s verkocht dan in 2022.

Er zijn dit jaar meer dan 280.000 bolides op naam gezet. We kozen niet alleen voor meer luxe en comfort op het gebied van auto’s, maar ook de autoverzekering mocht in 2023 wat uitgebreider zijn. Daarbij werd vooral gelet op de dekking van glasschade en ongevallen.
Welke automerken waren het populairst in 2023? Wat is de verwachting voor 2024?

 

Deze auto’s zijn het meest verkocht in het afgelopen jaar :

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken in deze top 10 met de meest verkochte automerken van 2023. Eigenaren genieten namelijk van verschilende subsidies, maar profiteren van de aanschaf van een e-auto ook van belastingvoordelen en bijtelling.

Ook hoef je je door de aanschaf van een elektrische wagen geen zorgen te maken over de alsmaar stijgende brandstofprijzen. Ook dat heeft de verkoopcijfers aanzienlijk laten stijgen.
In vergelijking met vorig jaar ziet de lijst met meest verkochte auto’s er in 2023 anders uit.

Zo komt Audi niet meer voor in deze lijst. Kia en Volkswagen behoren nog steeds tot de populairste automerken van 2023. Dit zijn de bekendste merken in willekeurige volgorde:

● Kia: Kia timmert flink aan de weg als één van de meest populairste automerken. Het merk kwam in 2022 ook al in de lijst voor. In 2024 is dat niet anders. De Kia Picanto is het meest geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en betrouwbare auto. 

● Volkswagen: ook Volkswagen auto’s zijn wederom veel verkocht in 2023. De voorspelling is dat dit in 2024 niet zal veranderen. Het merk produceert zowel elektrische- als brandstofauto's. Een Volkswagen auto overtuigd door het stijlvolle design, maar ook door het uitstekende comfort en de betrouwbaarheid op de weg. De Volkswagen Polo is verreweg het meest verkochte en bekendste model van het merk.

Tip! Heb je een Volkswagen gekocht in 2023? Dan heb je deze ook moeten verzekeren. Je autoverzekering vergelijken doe je regelmatig. Natuurlijk om geld te besparen. Online kun je eenvoudig de premies van diverse verzekeraars vergelijken. 

● Skoda: Skoda is een opkomer in de lijst van meest verkochte en populairste auto's van het afgelopen jaar. Het is aannemelijk dat deze trend zich ook volgend jaar zal doorzetten. De Enyaq is de SUV van Skoda die in 2023 het meest geliefd was. Het merk is niet alleen betrouwbaar omdat het onder Volkswagen valt, maar ook betaalbaar.  

● BMW:  hoewel minder populair dan voorgaande jaren, mag ook BMW niet ontbreken aan deze lijst met populairste automerken van 2023. De BMW i4 was in het afgelopen jaar het meest geliefde model auto van de Bayerische Motoren Werke AG.

 

Welke auto’s worden in 2024 het meest verkocht?

In 2024 kan de lijst er compleet anders uit gaan zien. Er komen namelijk flink wat nieuwe modellen op de markt waar lang naar is uitgekeken. Zo is de Polestar 4 Long Range vanaf begin volgend jaar leverbaar. Ook wordt er uitgekeken en veel verwacht van de Audi A6 e-tron en de Porsche Macan EV. Welk automerk of type auto ga jij rijden in het nieuwe jaar?'  Photo by Torsten Dettlaff from Pexels.

Photo by Torsten Dettlaff from Pexels

Deel dit artikel